Blotet 10 nov 2023

Fredagen den 11 november hade Hammarbyveteranerna (SHV) sin årliga höstsammankomst BLOTET: Med inval av nya medlemmar.

Efter receptionen följde middag och underhållning med musik och hammarbysånger. 65 st deltog och 8 nya Adepter valdes in representerande följande Hammarbyföreningar: Fotboll, Basket, Rodd, Boxning, Innebandy och Orientering.

SHV bildades den 17 februari 1917 av ett antal hammarbyiter och har till ändamål att sammanhålla mångåriga medlemmar till föreningens bästa samt för egen trevnad och ömsesidig hjälp.

Sällskapet har ca 200 medlemmar från de 20 medlemsföreningarna inom Hammarby IF (Inkl SHV) SHV har i sin verksamhet två fasta träffar per år. Årsmötet samt Höstblotet. Blotet är det tillfälle då nya adepter prövas omsorgsfullt för inträde i sällskapet. I övrigt förekommer arrangemang som har anknytning till Hammarby och Söder. T.ex. Allsång på Mosebacke i början av augusti månad. År 2023 var det 21:a året som SHV arrangerade allsång. Samt vandringar med guide på Södermalm med närförort m.m.

Sällskapet har också år 1944 instiftat utmärkelsen Hammarbybragden vilken delas ut årligen till någon/några värdiga kandidater för aktiva idrottsliga meriter såväl som för god ledargärning.

Jan Lundqvist
Ordf i SHV

Bildgalleri… uppdaterat 2023-11-17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *